Privrednicima ukinute tri komunalne takse u Beogradu

Bez autora
Jan 11 2011

Grad Beograd je od početka 2010. godine ukinuo tri od ukupno 16 komunalnih taksi koje plaćaju privrednici na teritoriji grada.Odlukom Gradske uprave, od 1. janura 2011. godine, ukinute su takse za priređivanje i puštanje muzičkog programa koje su ugostitelji do sada plaćali 1500 dinara dnevno, zatim takse za postavljanje šatora i drugih pokretnih objekata, čija cena je bila 9 dinara po kvadratu dnevno...

Privrednicima ukinute tri komunalne takse u BeograduGrad Beograd je od početka 2010. godine ukinuo tri od ukupno 16 komunalnih taksi koje plaćaju privrednici na teritoriji grada.

Odlukom Gradske uprave, od 1. janura 2011. godine, ukinute su takse za priređivanje i puštanje muzičkog programa koje su ugostitelji do sada plaćali 1500 dinara dnevno, zatim takse za postavljanje šatora i drugih pokretnih objekata, čija cena je bila 9 dinara po kvadratu dnevno. Takođe, ugostitelji više neće morati da izdvajaju novac ni za isticanje imena firme van objekta, što se do sada plaćalo isto kao i za isticanje na samom objektu, a iznosilo je prosečno 160 hiljada dinara godišnje.

U Gradskom veću ocenjuju da je to prvi korak u povećanju zaposlenosti u prestonici, dok ugostitelji tvrde da će, zahvaljujući ovom potezu Grada, ušteda biti i preko milion dinara godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik